Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

400 Kekkosta: Janne Kuusi

10,00 

1970-luvun alkaessa parikymppinen Juhani Koivu työskenteli tovin hoitoapulaisena mielisairaalan kroonikko-osastolla. Astuttuaan asepalvelukseen hän yrittää hyödyntää kokemuksiaan ja esittää henkisesti epävakaata pikaisen kotiutuksen toivossa. Toisin käy: tutkimusten tuloksena Koivu saa komennuksen tasavallan presidentin sotilaspalvelijaksi. Palvelus presidentin lähituntumassa käynnistyy ensimmäisen adjutantin tervetuliaissanoista: ”Te pidätte turpanne rullalla kaikesta minkä täällä näette – tai minä tapan teidät!” Ehkä syystä.

Palvelus etenee outoon suuntaan, kun presidentti K vetää Koivun mukaansa salaiseen operaatioonsa, kuningasajatukseen, jolla hän tähtää Suomen tulevaisuuden pelastamiseen. Juhani Koivun vaiheista kertova, romaanissa ajoittain itsekin esiintyvä kirjailija painottaa, että yhtymäkohdat presidentti K:n ja aikanaan vaikuttaneen presidentti Kekkosen välillä ovat
satunnaisia ja rajoittuvat vain tämän persoonaan valtionjohtajana ja yksityishenkilönä.

Elokuvaohjaaja, tv-tuottaja ja kirjailija Janne Kuusi (s. 1954) toimi vuonna 1974 presidentti Urho Kekkosen sotilaspalvelijana. Hän on julkaissut tähän mennessä viisi romaania. 400 kekkosta -teoksesta on valmistumassa myös äänikirjakuunnelma. Audiosovituksen rooleissa ovat Jone Takamäki, Ilkka Heiskanen ja Pihla Penttinen.

2 varastossa

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “400 Kekkosta: Janne Kuusi”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *