Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

Björn Weckström: Myyttien muotoilija – Taiteilijan omaelämäkerta

10,00 

Monipuolisen taiteilijan muotokuva, jossa Björn Weckström tarkastelee omaa matkaansa avoimesti ja lempeällä katseella.
Kuvanveistäjä ja korumuotoilija Björn Weckströmin jo yli 60 vuotta jatkunut ura hakee vertaistaan: yli 1500 uniikkia korua, veistosta ja maalausta, kymmeniä näyttelyitä ja luentoja ympäri maailmaa. Miten hänestä tuli yksi kansainvälisesti menestyneimpiä taiteilijoitamme, jonka käsissä niin kulta, hopea, pronssi, marmori, lasi kuin akryylikin ovat saaneet upeat, veistokselliset muotonsa?

Omaelämäkerrassaan Björn Weckström kertoo teostensa synnystä ja niiden vastaanotosta sekä uransa kiinnostavista käänteistä. Hän on ollut taiteilijana oman tiensä kulkija, jonka teokset ovat usein olleet aikaansa edellä. Suurelle yleisölle tutuimpia lienevät kultaiset Lapponia-korut ja Star Wars -elokuvassa prinsessa Leian kaulassa nähty hopeinen Planetaariset laaksot. Täysin toista kokoluokkaa edustavat suurikokoiset ihmistä kuvaavat pronssiveistokset, joista monet ovat syntyneet antiikin myyttien innoittamana hänen Italian studiossaan.

Björn Weckström muistelee myös työtovereitaan ja ystäviään, joihin lukeutuvat muun muassa Kaj Frank, Tapio Wirkkala, Aulis Blomstedt, Tove Jansson, Christer Kihlman, Okko Kamu ja Aulis Sallinen. Oman erityisen paikkansa tarinassa saavat jo pienenä poikana syntynyt rakkaus purjehtimiseen sekä hänen elämänsä naiset.

1 varastossa

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Björn Weckström: Myyttien muotoilija – Taiteilijan omaelämäkerta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *