Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

Hupeli: Turunen Heikki

3,00 

Hupeli on maaseudun viimeisen suuren nousun alkusoitto

Viljo on työmies, sitä suomalaista korveneläjien heimoa, joka on säilynyt kuin ihmeen kaupalla vuosisataisesta aineellisesta ahdingosta. Hän on rintamamies, jota ajaa halu piiloutua sodan melskeiden jälkeen korpeen nuolemaan haavojaan.

Vielä enemmän häntä vaivaa maan nälkä, sama haave, jota hänen esi-isänsä elättelivät maatessaan kerjäläisten penkillä ovensuussa: kunpa saisi kerran omaa maata.

Hupeli on Viljolle ja hänen Kyllikilleen rintamamiesten luvattu maa. Kaunis paikka missä suhisevat koivut ja läikkyvät järvet. Paratiisi, jossa kuitenkin vallitsevat aarniometsän lait: taistele tai menehdy, tee työtä vaikka olet invalidi, ponnistele vaikka sydän murtuu. Hupeliin Viljo vie Kyllikkinsä elääkseen raivaajan elämän, toteuttaakseen vaimonsa kanssa ainoan unelmansa, kokeakseen rakkauden, jossa rakkaudesta vaietaan, epäluulot niellään kyräillen, anteeksianto pusketaan turpeeseen ja hädän hetkellä haetaan kumppanista sanatonta lohtua.

Hupeli on maaseudun viimeisen suuren nousun alkusoitto. Se on viimeisen korvenraivaajan eepos, parempien päivien toivoa täynnä. Siinä ei vielä näy tuleva turhuus.

Varasto loppu

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Hupeli: Turunen Heikki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *