Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

Kyky ja tahto- Suomen puolustus murroksessa: Arto Nokkala

10,00 

uomen puolustus on muutoksen edessä. Säilyykö puolustuskyky? Millaisia voimavaroja tarvitaan, jos aiotaan yhä puolustautua liittymättä sotilasliittoon? Onko 2020-luvulla edessä uudistus, jossa asevelvollisuus ja muut totutut peruspilarit horjuvat? Nämä ja monet muut kysymykset kohdataan jo nyt eikä vasta eduskunnan seuraavalla vaalikaudella.

Nokkalan kirja tarttuu puolustuksen ydinkysymyksiin. Hän taustoittaa ne kansainvälisiin yhteyksiin unohtamatta, miksi aseita ylipäätään käytetään. Lukijalle syntyy kattava kuva, joka ylittää päivänpolitiikan turvallisuuskeskustelun rajat ja helpottaa ajankohtaisen keskustelun seuraamista.

Elämme yhteistyön ja laajan turvallisuuden aikaa, jossa maanpuolustus kansainvälistyy ja keskinäisriippuvuus lisääntyy. Venäjä uusii asevoimiaan, Yhdysvallat vetäytyy Euroopasta ja arktisen alueen merkitys korostuu. Kyberturvallisuus on uusi haaste maanpuolustukselle.

Suomessa kehitellään uutta yhteiskunnan turvallisuutta, johon myös maanpuolustus liittyy. Puolustusvoimilla varaudutaan myös muuhun kuin maan puolustamiseen, mutta yhä tärkeintä on pystyä torjumaan hyökkäys, jollaista monen on nykyisen rauhan oloissa vaikea kuvitella.

Mitä uskottava puolustuskyky tarkoittaa? Kirjassa tehdään aiheesta terävä analyysi, joka perustuu alan tutkimukseen ja pitkäaikaiseen näiden kysymysten seurantaan. Kykyjen ohella tarvitaan vankkaa puolustustahtoa ja ymmärrystä siitä, mitä yhteiskunnan muutos siihen vaikuttaa.

Yhteiskuntatieteiden tohtori, everstiluutnantti (evp.) Arto Nokkala on strategian ja turvallisuuspolitiikan dosentti Maanpuolustuskorkeakoulussa ja vapaa tutkija. Hän on arvostettu luennoitsija ja julkaissut paljon aiheesta.

1 varastossa

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Kyky ja tahto- Suomen puolustus murroksessa: Arto Nokkala”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *