Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

Lyhyestä erävirsikin kaunis: Pekka Reinikka

3,00 

Lyhyestä erävirsikin kaunis on kuopiolaisen metsänhoitajan ja eräneuvoksen Pekka Reinikan kahdestoista julkaistu eräkirja. Kaksi hänen teostaan on julkaistu käännöksinä Ruotsissa. Laajalla eränkäyntiin ja luontoon liittyvällä kirjallisella toiminnallaan, eräkynäilyllä, kuten hän itse kirjoittamisensa määrittää, Reinikka on lunastanut paikkansa suomalaisessa eräkirjallisuudessa.

Reinikka tuntee erinomaisen hyvin koko suomalaisen eränkäynnin kirjon, sillä hän on poikavuosistaan asti ollut innokas metsästäjä ja kalastaja sekä miehuusvuosinaan aktiivinen alan järjestötoimija myös valtakunnallisella tasolla. Hän teki elämäntyönsä Metsähallituksen eräasioitten johtajana koko eteläisessä Suomessa ja jäi eläkkeelle vuonna 1997.

Reinikan kynä on tälläkin kertaa terävä hänen kuvatessaan eräelämää. Hänen ”virtensä” ovat tavallaan hänen oma erällinen elinkaarensa. Ne ovat usein huumori ja terve itsekritiikki silmäkulmassa kirjoitettuja lyhyehköjä lastuja sattumuksista saloilla ja vesillä, sellaisina kuin niistä ystävien kanssa erätulilla turistaan.

Lukijan on helppo samaistua kirjan ”virsiin”, joista aistii aidon tervaksen tuoksun.

1 varastossa

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Lyhyestä erävirsikin kaunis: Pekka Reinikka”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *