Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

Opas perinnemaisemiin:Ari-Pekka Huhta

29,90 

”Tai ootteko koskaan te painaneet pään kesäistä nurmea vastaan, kun heinäsirkat on helisseet ja raikunut laulu rastaan? Sinikellot tokko ne keinuivat, lepinkäiset tokko ne leijuivat, ja tuoksuiko kukkaset tuhannet? – Sitä tuoksua unhota et.” – Eino Leino

Mitä ovat perinteiset luontotyypit? Miten ne ovat syntyneet? Miksi ne ovat häviämässä? Onko niistä jotain ”hyötyä”? Ja miksi niitä pitäisi vaalia?

Kirja esittelee kaikki suomalaiset perinteiset luontotyypit kalliokedoista metsälaitumiin, nummista tulvaniittyihin. Niiden historiaa tarkastellaan alkaen ajasta ennen ihmiskulttuuria läpi Suomen niitto- ja laidunhistorian ja päätyen perinteisen niittytalouden rappioon.

Kirjassa esitellään kaikki Suomessa esiintyvät kasvillisuustyypit, annetaan esimerkkejä tyypeillä esiintyvistä lajeista sekä niiden ekologiasta. Kunkin elinympäristön tyypilliset lajit esitellään listoina.
Kirjoittaja Ari-Pekka Huhta työskentelee Oulun yliopiston kasvimuseolla. Huhta on tutkinut ja valokuvannut perinnebiotooppeja kolmenkymmenen vuoden ajan. Hän on nähnyt näiden ihmisen luomien luontotyyppien uhanalalaistumisen viime vaiheet.

600 valokuvaa, yli 30 vierailukohdetta!

1 varastossa

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Opas perinnemaisemiin:Ari-Pekka Huhta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *