Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

suomalaiset häätavat: Maija-Liisa Heikinmäki

10,00 

Rikassisältöinen, värikäs perinnehistoriallinen teos, huomattava tieteellinen tutkimus vanhoista suomalaisista häätavoista, jotka heijastuvat tämänkin päivän häiden vietossa; mielenkiintoisia näkymiä avaava kuvaus menneitten aikojen ihmisistä eräässä elämänkierron merkittävimmässä vaiheessa.

Teos käsitteleeeloisasti ja yksityiskohtaisesti suomalaisia avioliiton solmintaperinteitä nuoren parin tutustumisesta ja liiton tunnusteluista siihen hetkeen jolloin uusi jäsen tuotiin perheeseen. Se kertoo muunmuassa perusteista, joilla puoliso eri aikoina valittiin, kuka kosi ja miten, mitä kodinkatsojaiset olivat, miten kihlattiin, miten morsian keräsi kyläläisiltä kapioapua, miten häihin pukeuduttiin, mitä syötiin ja juotiin, tanssittiinko, kuinka kuokkavieraisiin suhtauduttiin, ketkä tappelivat, miten pari johdateltiin häävuoteelle ja millaisia häälahjoja annettiin.

Filosofian tohtori Maija-Liisa Heikinmäen tarkastelun kohteina ovat ennen muuta kansan tavat ja uskomukset, mutta myös maallinen ja kirkollinen laki niiltä osin kuin ne ovat vaikuttaneet häätapoihin. Teos keskittyy pääasiallisesti 1800-luvun jälkipuoliskoon, paikoin ajallinen kaari ulottuu varhaisemmista vuosisadoista aina viime vuosikymmeniin asti.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “suomalaiset häätavat: Maija-Liisa Heikinmäki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.