Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

Juoni

Sananhelinän tarina

Olin 4-vuotias pikkutyttö, kun kiertelin naapurien luona kauppaamassa salaa isäni vanhoja Jerry Cottoneita. Kiltit naapurit ostivat tietysti niistä, mutta saattoivat varmaan palauttaa ne vaihvihkaa takaisin oikealle omistajalleen.

En tuolloin – enkä vielä vuosiakaan myöhemmin olisi osannut aavistaa, että jossain vaiheessa elämääni olen oikeasti kirjakaupan omistaja! Mutta elämä on mystistä ja joskus sen kiemurat johdattavat meitä jännittävällä tavalla kohti uusia seikkailuja.

Ajatus omasta kirjakaupasta syntyi syvällä sisälläni eräällä lomareissulla pohjoisessa. Olin jo jonkin aikaa haaveillut siitä, että pääsisin toteuttamaan ideoitani omassa yrityksessä – yrityksessä, jonka olomuodosta minulla ei siinä vaiheessa ollut muuta kuin häilyvä, utuinen idea. Yhtä-äkkiä, aamukahvipöydässä se syttyi. Kipinä kirjakaupasta, jossa olisi paljon kivoja tapahtumia ja josta muodostuisi myös oman kylämme kulttuuritoimija.

Suunnitelma alkoi elää ja kirjakaupan henkeen sopiva tila löytyi Porokylästä vanhasta liike/asuintalosta. Tiloissa oli toiminut aluksi Rajakarjalan ruokakauppa, jota moni asiakas kauppaan tullessa vieläkin muistelee.

Kohtalon kiemurat johdattivat myös Juhon kolkuttelemaan kirjakaupan oven taakse. Olimme kuumeisesti järjestelemässä kauppatiloja avajaiskuntoon. Joka paikka oli täynnä purkamattomia kirjalaatikoita, mieheni naputteli kirjahyllyjä paikoilleen ja äitini kirjoitteli saapuneiden kirjojen tietoja muistiin. Avasin oven kaiken kiireen keskellä ja nuori mies paperit kainalossa sanoi: olisiko mahdollista päästä harjoitteluun tänne kirjakauppaan? Myöhemmin hän on tunnustanut minulle halunneensa tulla myös katsomaan, kuka on niin hullu, että perustaa kirjakaupan Nurmekseen. Niinpä – luovuus, hulluus ja rohkeus. Niitä yrittäjyys tuntuu vaativan.

Toivomme, että kun Sinä asiakkanamme astut kauppamme ovesta sisään, pystyt aistimaan sen syvän rakkauden, jolla Sananhelinä on rakennettu. Lupaamme, että teemme kaikkemme löytääksemme Sinulle ne oikeat kirjat ja oikeat tuotteet, ja lähdet kaupastamme iloisin mielin ja hyvin palveltuna. Meillä saat istua kaikessa rauhassa keskelle kirjakauppatunnelmaa, napata kupillisen kahvia ja tutustua kirjoihin ja tuotteisiin.

Päivitys tarinaan
10.6.2016: Sananhelinä sai lisää tilaa, kun kaataa muksautimme yhden tiiliseinän. Sen violetin. Mutta ei huolta, violetti väri löytyy edelleen uudesta takaseinästämme.

Sananhelinän kirjakauppiaana Sinua palvelee Heli Kuvaja ja kirjakauppamyyjänä avustaa Juho Lipponen.
 
 
 
Tervetuloa krjakauppatunnelmaan!
 
 
p.s. lue blogista ajatuksia kirjoista, lukemisesta ja elämästä yleensä. Myös kiinnostavia blogivieraita!