Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

Dekkarikilpailumme osanotto oli hyvin runsasta ja oikeita vastauksia kilpailuun saapui paljon! Voittajaksi arvonnassa valikoitui Pauliina Närhi Keravalta, onneksi olkoon! Pauliina voittaa 100 euron lahjakortin kirjakauppaamme. Kiitos kaikille osallistujille, mahtavaa että olitte suurella joukolla mukana jälleen kerran harjoittamassa harmaita aivosolujanne!

Oikeat vastaukset kätkojen kysymyksiin ovat seuraavat:

Kysymys 1 oli kuvakysymys,jossa etsittiin kirjan nimeä (ja kirjailijaa). Oikea vastaushan oli Harry Potter, Kirottu lapsi (tekijäksi riitti tässä yhteydessä mainittuna JK Rowling)

Kysymys 2 oli ristikko, jossa vastaussanaksi muodostui Rikos

Kysymys 3 oli numero/aakkostehtävä, jossa aakkosnumeroinnin ratkaisemalla muodostui vastaukseksi sana Veitsi.

Kysymys 4 kuului: Yksi maailman tunnetuimmista poliisiylilääkäreistä, hänen sisarentyttärensä nimi on Lucy? Kuka on kyseessä? Kyseessähän on Patricia Cornwellin luoma kuolemansyyntutkija/poliisiylilääkäsi Kay Scarpetta.

Viidennessä kysymyksessä kyseltiin, sieniyrittäjästä, joka on kuolemassa myrkytykseen. Kuka hänet loi? Kyseessä on teos Mies joka kuoli ja kirjailija Antti Tuomainen.

Kuudes kysymys vaati niinsanotusti koodinpurkua eli sivujen ja rivien etsintää. Kun päätyi oikealle sivulle ja riville, sieltä löytyi sana Kuulustelu.