Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

”Minkä tein, sen tein” Vilho ”Ville” Suonmaa

20,00 

Rakennusarkkitehti Vilho Ville Suonmaa (19352004) oli poikkeuksellinen persoona ja niin hänen värikäs elämänsäkin poikkesi tavanomaisista laduista. Villen evakkotie kulki Suojärveltä Savon, Hämeen ja Ruotsin kautta Nurmekseen. Opintonsa hän suoritti Tampereella, jonka jälkeen aloitti uransa Helsingissä ja Lapissa.
Joensuussa ja Pohjois-Karjalassa Ville teki varsinaisen uransa monipuolisena ja lahjakkaana suunnittelijana, mutta kokeili siipiään hyvin erilaisillakin työelämän saroilla. Tie jatkui myöhemmin Moskovaan. Sieltä Suomeen palattuaan hän vietti viimeiset vuotensa yhä evakossa. Vaikka rakennuksia ja omakotitaloja syntyi Villen suunnittelemina satoja, hän eli oman kodin menettäneenä evakkona loppuun saakka. Villen kädenjälki on näkyvissä monissa julkisissa rakennuksissa kaikkien yhteiseksi iloksi.
Monet Villen ideoista olisivat voineet johtaa menestystarinaan toisenlaisissa olosuhteissa ja usein ne olivat liian paljon aikaansa edellä. Suunnittelu-uraan kuuluu useita omaperäisiä, hyvinkin erilaisia rakennuskohteita, joista hirsirakentaminen nousee erityisesti esille. Aikanaan Bomban myötä alkoi hirsirakentamisen uusi kausi, jossa Villen suunnittelu on ollut uraauurtavaa. Muita merkittäviä arkkitehtuurikohteita ovat kirkkorakennukset, jotka aikanaan aiheuttivat paljon keskustelua.
Kirjan on kirjoittanut Vilho Suonmaan tytär, kone- ja tuotantotekniikan insinööri Tanja Karttunen.

Varasto loppu

Osastot: ,

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “”Minkä tein, sen tein” Vilho ”Ville” Suonmaa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *