Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

Nurmeksen historia Vuodet 1910-2020: Jukka Kokkonen, Jaana Juvonen, Jani Karhu, Alina Kuusisto, Jari Lampinen, Hentry Palm, Jukka Partanen, Meri-Anna Rossander, Kyllikki Tiensuu, Senni Timonen

40,00 

Nurmeksen kuntahistorian järjestyksessä kolmas osa tuo paikkakunnan ja sen väestön historiankirjoituksen nykyaikaan vuodesta 1910 vuoteen 2020. Tarkastelussa on viisi laajaa teemakokonaisuutta: väestö ja hyvinvointi, toimeentulo, sivistys ja hengellinen elämä, poliittinen elämä ja poikkeusolot sekä perusrakenteet.

Historiateos peilaa Nurmeksen muutosta osana suomalaisen yhteiskunnan kehityslinjoja ja murrosaikoja sekä valottaa paikkakunnan erityispiirteitä ja vetovoimatekijöitä vankkaan ja monipuoliseen lähdeaineistoon tukeutuen. Tekstiainesta täydentää arkistoista ja yksityishenkilöiltä koottu runsas kuvitus.

Teoksen varsinainen kirjoittajakunta koostuu Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukseen kiinnittyvistä historiantutkijoista. Mukana on myös syventäviä tekstejä alojensa erityisasiantuntijoilta.

K

3 varastossa

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Nurmeksen historia Vuodet 1910-2020: Jukka Kokkonen, Jaana Juvonen, Jani Karhu, Alina Kuusisto, Jari Lampinen, Hentry Palm, Jukka Partanen, Meri-Anna Rossander, Kyllikki Tiensuu, Senni Timonen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *