Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

Vanhan talon henki- Neuvoja vanhojen puurakennusten hoitoon: Venla Vuorela

25,00 

Nurmeksen kauppala perustettiin vuonna 1876. Vanhan kauppalan alue on kyennyt säilyttämään omaleimaisuutensa myös osanan nykyistä kaupunkia. Kaunis, historiallisesti arvokas puistoalue on ehjä kokonaisuus. Sen katuja reunustavat koivukujat sekä palotorit ja -solat perustuvat heti kauppalan perustamisen jälkeen laadittuun asemakaavaan.

Osa vanhan kauppalan alueen rakennuksista on tuhoutunut sodassa ja osa on saanut väistyä uudisrakentamisen tieltä. Onneksi kaikesta huolimatta paljon on vielä jäljellä. Rakennukset eivät kuitenkaan säily kunnossa ilman jatkuvaa huoltoa ja korjausta. Siksi tämä opas on kirjoitettu.

Oppaan tarkoituksena on auttaa vanhojen talojen asukkaita korjaamaan asuin- ja piharakennukset mahdollisimman säilyttävin keinoin sekä oikein materiaalein. Käsiteltävät aiheet on valittu Nurmeksen vanhan kauppalan rakennusten korjaamista ajatellen, mutta ovat yleisestikin sovellettavissa. Materiaali- ja korjausohjeiden ohella oppaassa käsitellään vanhan kauppalan historiaa, suojelun periaatteita sekä korjausavustusten hakemista.

1 varastossa

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vanhan talon henki- Neuvoja vanhojen puurakennusten hoitoon: Venla Vuorela”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *