Porokylänkatu 29, 75530 Nurmes 045-1616462 sananhelina@sananhelina.fi

Vanhoissa metsissä – Luontoa ja ihmisen jälkiä Jokerinsalon Natura-alueella

35,00 

Vanhat metsät ja purot ovat luontokuvista tärkeimpiä kirjan tekijälle. Yhtenä kokonaisuutena ovat naavat, jotka kertovat alueen puhtaasta luonnosta. Kaskeamisesta tai salamaniskusta alkunsa saaneet metsäpalot näkyvät paikoin edelleen alueen puustossa.

Timo Kovanen on valokuvannut Jonkerinsalon luontoa ja sen ympärillä olevaa Natura-aluetta, sen historiallisia kohteita sekä selvittänyt alueen menneisyyttä mm. haastatteluilla. Valokuvia julkaisussa on mm. kaskeamisen ja savotoiden aikaisista jäljistä, sekä modernin metsätalouden vaikutuksista alueen maisemaan.

Jonkerinsalon luonnonsuojelualue ja sen ympärillä oleva Natura-alue ovat merkittävä soiden ja vanhojen metsien alue Kuhmon ja Nurmeksen alueella. Sieltä löytyy myös paljon muuta mielenkiintoista, kuten jälkiä paikallishistoriasta ja ihmisten elinkeinoista yli sadan vuoden takaa. Vaikka alue on ollut kautta aikojen erämaiden, sen alueelta on kuitenkin vaihteleva määrä ihmisiä saanut elinkeinonsa. Myös sota jätti jälkensä alueelle ja niitä on vielä jonkin verran nähtävissä.

2 varastossa

Osastot: ,

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vanhoissa metsissä – Luontoa ja ihmisen jälkiä Jokerinsalon Natura-alueella”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *